• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • NARLIDERE
  • İZMİR
    KonakKARŞIYAKAÇeşme
  • MANİSA
    KöprübaşıYunusemreAHMETLİKIRKAĞAÇAlaşehirŞehzadelerSuruhanlıSomaKulaAkhisarDemirciSalihliManisa MerkezSelendiSarıgöl
  • ULUSAL
  • SAĞLIK
  • İLAN
  • YAŞAM
  • POLİSİYE
  • ÖZEL
  • SPOR
  • SİYASET
  • GÜNCEL
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. İZZETTİN BİYOGAZ PROJESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ KEŞFİNİN KARAR DURUŞMASI YAPILDI
GÜNCEL
Yayınlanma: 24 Kasım 2021 - 09:27
Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 12:29
Reklam

İZZETTİN BİYOGAZ PROJESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ KEŞFİNİN KARAR DURUŞMASI YAPILDI

GÜNCEL
24 Kasım 2021 - 09:27
Güncelleme: 24 Kasım 2021 - 12:29
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İZZETTİN BİYOGAZ PROJESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ KEŞFİNİN KARAR DURUŞMASI YAPILDI

Manisa Turgutlu ilçesine bağlı İzzettin köyündeki biyogaz projesi ile ilgili gerçekleştirilen bilirkişi keşfinin duruşması yapıldı. 13 Temmuz’da gerçekleştirilen keşifle ilgili keşifte yer alan 7 kişilik bilirkişi heyetinin raporunun geçtiğimiz ay içinde mahkemeye teslim edilmesinin ardından, dün (23 Kasım) de Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde davanın duruşması yapıldı.  

Başından beri tartışmalı gelişmelere sahne olan ve ÇED sürecinin hukuka uygun şekilde gelişmediği şeklinde eleştirilen İzzettin köyündeki biyogaz projesi ile ilgili olarak yöredeki köylü yurttaşların proje konusundaki rahatsızlıkları ve karşı çıkmaları üzerine bazı sivil toplum kuruluşu mensupları ile içlerinde bazı Belediye Meclis üyeleri ile Kent Konseyi Başkanı’nın da yer aldığı bazı yurttaşlar tarafından “ÇED raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması” talebi ile dava başvurusu yapılmıştı. Dava başvurusunun reddedilmesi üzerine bu kez de konu TURÇEP tarafından Danıştay’a taşınmış, Danıştay’ın mahkeme kararını hatalı bularak bozmasının ardından Danıştay’ın kararına uyan Manisa 1. İdare Mahkemesi böylece hukuksal süreci başlatmış ve keşif yapılmasına karar vermişti.

Mahkeme tarafından atanan 7 kişilik bilirkişi heyetinin katılımıyla 13 Temmuz günü gerçekleştirilen keşif sonucu bilirkişi raporunun mahkemeye teslim edilmesi sonrasında da dün (23 Kasım) keşif davasının karar duruşması yapıldı. Manisa 1. İdare Mahkemesi Salonunda yapılan duruşma sonrasındaki mahkeme heyetinin kararı ileriki günlerde yazılı olarak tebliğ edilecek.

TESİS İÇİN YERİN, KEŞİF İÇİN BİLİRKİŞİLERİN SEÇİMİ YANLIŞ

Manisa 1. İdare Mahkemesinde gerçekleştirilen duruşmada, her iki tarafa da mahkeme heyeti tarafından söz verildi. Davacı STK’lar tarafından davaya konu olan ve yöre halkının karşı çıktığı İzzettin köyü biyogaz projesi ile ilgili şikayetler bir kez daha ifade edilerek, keşif sürecine ve bilirkişi raporuna yönelik de eleştiriler yapıldı. Başından beri hukuka aykırılıklar yansıtan sürecin tamamen bir denetimsizlik içinde seyrettiği vurgulanırken, ÇED raporuna yapılan itiraz ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava açılmış olmasına ve hukuksal süreç işlemesine rağmen şirket tarafından tesis ile ilgili inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettirilmesinin hukuka aykırılık oluşturduğu mahkeme heyetinin dikkatine bir kez daha sunuldu.

Proje için tesis kurulacak yer seçiminin yanlış olduğu, tarım bölgesinin göbeğinde, Gediz Nehrine 800 metre mesafede, hemen yanı başında bir sulama kanalı ile Irlamak deresinin bulunduğu bir bölgenin biyogaz tesisi kurulabilmesi için “marjinal bölge” olarak gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade edilirken, zeytin yasasına göre kurulacak bir tesisin zeytinlik alana en az 3 km.lik mesafede olması gerekirken, tesisin 160 metre uzağında zeytin ağaçlarının bulunmasının da yasaya aykırılık oluşturulduğu vurgulandı ve bilirkişilerin hazırladığı raporda bu konuların görmezden gelindiği de ifade edilerek bilirkişi raporuna da itirazda bulunuldu. 

Ayrıca davacılar ve avukatları Berna Babaoğlu tarafından bilirkişi heyetinde yer alan kişilerin Antalya’dan seçilmesi konusu da eleştirildi ve mahkemeden yeni bilirkişi heyeti belirlenerek, seçilecek yeni bilirkişi heyeti ile keşfin tekrar edilmesi talep edildi. Bilirkişi heyetinin İzmir’de Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi, Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi gibi akademik kuruluşlar varken Antalya’dan ve bölgeyi hiç tanımayan kimselerden seçilmesi, 13 Temmuz’daki keşif sırasında da TURÇEP tarafından eleştirilmiş ve tepki gösterilmişti.

Mahkeme heyeti tarafından davalı tarafın da savunmasının dinlenmesi ardından duruşma sona erdi. Mahkeme heyetinin dava hakkındaki kararı ileriki günlerde taraflara yazılı olarak tebliğ edilecek.
# bİyogaz# İzzettİn# manisa# turgutlu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Ortaylı entübe edildi
Ortaylı entübe edildi
Avşar Ailesi’nin Acı Günü
Avşar Ailesi’nin Acı Günü
TURBELDAK Adala Parkurundaydı
TURBELDAK Adala Parkurundaydı
Turgutlu’da 'MHRS Dolandırıcılığı'na Karşı Uyarı! “Devletin Para Cezası Yok”
Turgutlu’da 'MHRS Dolandırıcılığı'na Karşı Uyarı! “Devletin Para Cezası Yok”
Son Haberler
TURBELDAK ile Homeros Vadisi’nde Doğa ve Tarih Buluşması
TURBELDAK ile Homeros Vadisi’nde Doğa ve Tarih Buluşması
TURBELDAK’tan Yunt Dağı’nda Doğa Yürüyüşü
TURBELDAK’tan Yunt Dağı’nda Doğa Yürüyüşü
Turgutlu’da Tiyatroya ve Çocuk Festivaline Yoğun İlgi
Turgutlu’da Tiyatroya ve Çocuk Festivaline Yoğun İlgi
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “BU KANUN TEKLİFİ BİR ‘REFORM’ DEĞİL, ‘CEZA VE TAHSİLAT’ METNİDİR”
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “BU KANUN TEKLİFİ BİR ‘REFORM’ DEĞİL,...
Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ Oyununa Büyük İlgi
Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ Oyununa Büyük İlgi
TIR’da 420 adet Galara isimli Sentetik hap ve Metamfetamin ele geçti
TIR’da 420 adet Galara isimli Sentetik hap ve Metamfetamin ele geçti

Ana Sayfa
NARLIDERE
İZMİR
MANİSA
ULUSAL
SAĞLIK
İLAN
YAŞAM
POLİSİYE
ÖZEL
SPOR
SİYASET
GÜNCEL
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Akhisar
  • Alaşehir
  • Demirci
  • Kula
  • Manisa Merkez
  • Salihli
  • Sarıgöl
  • Şehzadeler
  • Selendi
  • Soma
  • Suruhanlı
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim