• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • NARLIDERE
  • İZMİR
    KARŞIYAKAÇeşme
  • MANİSA
    KöprübaşıYunusemreAHMETLİKIRKAĞAÇAlaşehirŞehzadelerSuruhanlıSomaKulaAkhisarDemirciSalihliManisa MerkezSelendiSarıgöl
  • ULUSAL
  • SAĞLIK
  • İLAN
  • YAŞAM
  • POLİSİYE
  • ÖZEL
  • SPOR
  • SİYASET
  • GÜNCEL
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. MANİSA
  3. Manisalı Çocuklar Yerli Malı Haftası'nı Kutladı
MANİSA
Yayınlanma: 13 Aralık 2025 - 09:16
Reklam

Manisalı Çocuklar Yerli Malı Haftası'nı Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında çocuklara yerli ürünlerin önemini aşılamak amacıyla Sebze ve Meyve Hali’nde özel bir etkinlik düzenledi.

MANİSA
13 Aralık 2025 - 09:16
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Manisalı Çocuklar Yerli Malı Haftası’nı Kutladı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında çocuklara yerli ürünlerin önemini aşılamak amacıyla Sebze ve Meyve Hali’nde özel bir etkinlik düzenledi. Başkan Besim Dutlulu, çocuklara seslenerek market, bakkal ve manav alışverişlerinde Türkiye’de üretilen malları tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Pazarcılar Odası ile Sebze Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği’nin desteğiyle ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda farkındalık oluşturacak anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çocuklara yerli malı kullanma bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen etkinlik, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çocuklara yerli malı bilincinin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Destan Bulgay, genel sekreter yardımcıları, Manisa Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Mahfuz Yalçın, okul müdürleri, öğrenciler, meclis üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Etkinlikte çocuklar, yerli malı haftasının önemine vurgu yapan pankartlarla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutladı.

“Türkiye’de Üretilen Malları Kullanalım”

Yerli Malı Haftası’nı kutlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Yerli Malı Haftası, bizim çocukluğumuzda çok daha fazla coşkuyla kutlanırdı. Bu ülke ayakta duracaksa, üreterek duracak. Kendi ürettiklerini tüketerek duracak. 100 yıl önce cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk, en çok üretime önem vermişti; fabrikalar açtı, tarımı geliştirdi. Sizlerden de özellikle bir şey rica ediyorum; markete, bakkala, manava gittiğiniz zaman ülkemizde üretilen, Türkiye’de üretilen malları kullanalım. Hal esnafımıza ve burada görev yapan zabıta arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu ülkenin ekonomisinde çok önemli bir yer tutuyorsunuz. Zor bir iş yapıyorsunuz. İnşallah önümüzdeki yıllarda iktidarın değişmesiyle, hal yasasının çıkmasıyla çok daha iyi şartlarda hizmet etmeye başlarız. Hep beraber çocuklarımızın geleceği için çalışırız. Yerli Malı Haftamız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Protokolden Yerli Malı Vurgusu

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, çocukluğundan bir örnek vererek, “Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı’ deyimi 55 yıl önce de bize ilkokulda ilk öğretilen konulardan biriydi. Besim Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Manisa Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği Başkanı Mahfuz Yalçın ise, ekonomi ve gelecek için yerli malına sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, bu bilincin çocuklara küçük yaşlardan itibaren aşılanması gerektiğini belirtti.

Etkinliğin sonunda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, çocuklara kırtasiye seti hediye ederek öğrencilerin sevincine ortak oldu. Manisa Meyve Sebze Komisyoncuları ve Tüccarları Derneği ise, yerli üretimin önemini somutlaştırmak amacıyla çocuklara taze sebze ve meyve ikramında bulunarak etkinliği tamamladı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinden Kalpleri Isıtan Kermes
Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezlerinden Kalpleri Isıtan Kermes
Turgutlu Belediyesinden Sahipsiz Dostlar İçin Anlamlı Kampanya
Turgutlu Belediyesinden Sahipsiz Dostlar İçin Anlamlı Kampanya
Kadın voleybol takımı, Efor Gençlik Spor Kulübü’nü konuk etti
Kadın voleybol takımı, Efor Gençlik Spor Kulübü’nü konuk etti
Turizm ve Eğitim Komisyonlarından Salihli’de İnceleme
Turizm ve Eğitim Komisyonlarından Salihli’de İnceleme
Son Haberler
Turgutlu’da yıldırım paniği: 3 ev zarar gördü
Turgutlu’da yıldırım paniği: 3 ev zarar gördü
Çeşme Belediye Meclisinden Gülşah Durbay’a oy birliğiyle vefa
Çeşme Belediye Meclisinden Gülşah Durbay’a oy birliğiyle vefa
9 yaşındaki kız sayesinde yavru köpek kurtarıldı
9 yaşındaki kız sayesinde yavru köpek kurtarıldı
Yünlü ;“Otopark Turgutlu’nun En Büyük Sorunlarından Biri”
Yünlü ;“Otopark Turgutlu’nun En Büyük Sorunlarından Biri”
Kaymakamdan Ahmetli Orman İşletme Şefi Hasan Ali Yer’e Başarı Belgesi
Kaymakamdan Ahmetli Orman İşletme Şefi Hasan Ali Yer’e Başarı Belgesi
Atatürk Çocukları Kütüphaneleri, Kitap Bağışlarını Bekliyor
Atatürk Çocukları Kütüphaneleri, Kitap Bağışlarını Bekliyor

Ana Sayfa
NARLIDERE
İZMİR
MANİSA
ULUSAL
SAĞLIK
İLAN
YAŞAM
POLİSİYE
ÖZEL
SPOR
SİYASET
GÜNCEL
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Akhisar
  • Alaşehir
  • Demirci
  • Kula
  • Manisa Merkez
  • Salihli
  • Sarıgöl
  • Şehzadeler
  • Selendi
  • Soma
  • Suruhanlı
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim