• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • NARLIDERE
  • İZMİR
    KonakKARŞIYAKAÇeşme
  • MANİSA
    KöprübaşıYunusemreAHMETLİKIRKAĞAÇAlaşehirŞehzadelerSuruhanlıSomaKulaAkhisarDemirciSalihliManisa MerkezSelendiSarıgöl
  • ULUSAL
  • SAĞLIK
  • İLAN
  • YAŞAM
  • POLİSİYE
  • ÖZEL
  • SPOR
  • SİYASET
  • GÜNCEL
  • VİDEO GALERİ
  • FOTO GALERİ
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel
  3. Vali Karadeniz Başkanlığında Manisa'nın İmar Durumu Değerlendirildi
Genel
Yayınlanma: 14 Mart 2023 - 16:25

Vali Karadeniz Başkanlığında Manisa'nın İmar Durumu Değerlendirildi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası ilimizin imar durumuna ilişkin değerlendirme toplantısı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel
14 Mart 2023 - 16:25
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vali Karadeniz Başkanlığında Manisa’nın İmar Durumu Değerlendirildi

Vali Karadeniz Başkanlığında Manisa’nın İmar Durumu Değerlendirildi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası ilimizin imar durumuna ilişkin değerlendirme toplantısı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yaşar Karadeniz, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek Manisa’dan deprem bölgesine gönderilen yardımlara katkı sağlayanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Karadeniz ülkemizde yaşanan depremlerin bize afetin iyi yönetilmesi gerektiğini öğrettiğini ifade ederek; “Bu büyüklükteki bir afetin iyi yönetilmesinin bir tek yolu var. O da binalarımızı sağlam ve ayakta kalabilir nitelikte yapmak. Onun dışında daha mantıklı bir yolu yok. Dolayısıyla buna yönelik çalışmalarımızı el birliğiyle sürdürmemiz gerekiyor. Yaklaşık iki yıl önce Büyükşehir Belediyemizin teşebbüsüyle Valiliğimizin de içinde olduğu bir çalışma süreci başlatılmıştı. Bu çalışmanın da amacı bu yönde bir gayret ortaya koymaktı. Devlet kurumlarının görevleri, kanunlarla tanımlanmıştır. Kurumlara düşen görev ise o tanımlar çerçevesinde ve sonuç alıcı şekilde görevlerini yerine getirmektir. Dolayısıyla da sadece bu konuda değil, tüm görev alanlarında buna odaklanmamız lazım.” Dedi.

Kamu binalarının durumuna da değinen Vali Karadeniz, “İlimizde genellikle okul anlamında önemli bir mesafe aldığımızı düşünüyorum. İlin hükümet konakları ve birçok kurumda çalışmalarımız devam ediyor. Sağlıkta yine kısmen çalışmalarımız var. Kamu binaları konusunda daha hızlı yol alabilmek amacıyla çalışmalar tüm bakanlıklar düzeyinde başlamış durumda.” Şeklinde konuştu.

Vali Karadeniz, özel yapıların durumu ile ilgili “Özel yapılarla ilgili şunu açık ve net buradan ifade etmeliyim ki, kaçak başlamış olan veya ruhsata aykırı bir şekilde yapımı devam eden içine yerleşilmemiş yapıların devamına asla ve asla müsaade etmememiz gerekiyor. Bu konuda özellikle ilçe belediyelerimize önemli görevler düştüğü kanaatindeyim.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün toplantıda yaptığı konuşmada, “Depremden sonra Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de acil toplantılarımızı düzenleyerek bu noktada Celal Bayar Üniversitesi ile bir çalışma içerisinde kendimizi bulduk. Bu çalışmada öncelikli olarak tabii ki yılların birikmiş olan 40-50 yıl geriye gittiğimizde ki yapı stoklarının hangi noktalarda olduğunun tespiti açısından bir çalışma başlatalım dedik. 17 ilçemizde yaklaşık 600 bin binanın ivedi olarak takibinin tespiti ve hasar durumları hangi noktada, hangi yıllarda inşaatının yapıldığı tespiti, zemin etütlerinin tespiti, jeolojik noktalardaki tespitler, mevcut projesine uygun yapılıp yapılmadığı ile ilgili ileri ve son teknolojilerle bunların binalardan karot alımı yapılmadan tespitinin yapılması gibi çalışmaları geçtiğimiz hafta Celal Bayar Üniversitesi ile yaptığımız protokol gereği hayata geçirme fırsatına başlamış durumdayız. 10 günlük süre içerisinde ilk etapta sahada görev yapacak olan yaklaşık 80 civarı mühendisimizi görevlendirme noktasında olacağız. Sahadaki çalışmalar Celal Bayar Üniversitemizin Mühendislik ekibi tarafından yapılacak. 17 ilçemizdeki bütün yapıların tamamen tespiti noktasında yaklaşık 6 ay ile 9 aylık bir süreç öngörülüyor. Bu açıdan sahadaki yapılacak çalışmaların finansmanını Büyükşehir Belediyesi üstlenmiş durumda.” Dedi.

Konuşmaların ardından Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçın Kaya tarafından Manisa’nın imar durumu, yapılan ve yapılacak olan çalışmalara ilişkin katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verildi.

Toplantı görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özkızılcık Ailesi’nin acı günü
Özkızılcık Ailesi’nin acı günü
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, paylaşılan  Azot Dioksit haberlerini yalanladı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, paylaşılan  Azot Dioksit haberlerini yalanladı!
Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğünün 17 ilçe ziyaretleri devam ediyor
Manisa Tarım ve Orman Müdürlüğünün 17 ilçe ziyaretleri devam ediyor
Turgutlu’nun trafik keşmekeşliği ne zaman sona erecek?
Turgutlu’nun trafik keşmekeşliği ne zaman sona erecek?
Son Haberler
TURBELDAK ile Homeros Vadisi’nde Doğa ve Tarih Buluşması
TURBELDAK ile Homeros Vadisi’nde Doğa ve Tarih Buluşması
TURBELDAK’tan Yunt Dağı’nda Doğa Yürüyüşü
TURBELDAK’tan Yunt Dağı’nda Doğa Yürüyüşü
Turgutlu’da Tiyatroya ve Çocuk Festivaline Yoğun İlgi
Turgutlu’da Tiyatroya ve Çocuk Festivaline Yoğun İlgi
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “BU KANUN TEKLİFİ BİR ‘REFORM’ DEĞİL, ‘CEZA VE TAHSİLAT’ METNİDİR”
CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “BU KANUN TEKLİFİ BİR ‘REFORM’ DEĞİL,...
Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ Oyununa Büyük İlgi
Turgutlu’da ‘Aşk-ı Müebbet’ Oyununa Büyük İlgi
Zirve dağcıları Ören Kanyonu’ndaydı
Zirve dağcıları Ören Kanyonu’ndaydı

Ana Sayfa
NARLIDERE
İZMİR
MANİSA
ULUSAL
SAĞLIK
İLAN
YAŞAM
POLİSİYE
ÖZEL
SPOR
SİYASET
GÜNCEL
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Akhisar
  • Alaşehir
  • Demirci
  • Kula
  • Manisa Merkez
  • Salihli
  • Sarıgöl
  • Şehzadeler
  • Selendi
  • Soma
  • Suruhanlı
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim